O školi fudbala

Škola Fudbala “Prijatelji“ Brod  je, prije svega, vaspitna ustanova u kojoj se djeca, kroz rad na treningu, uče sportskom ponašanju, poštovanju trenera, protivnika, drugarstvu, prijateljstvu i osnovama fudbalske igre.

Kvalitetan rad sa djecom podrazumijeva pripremu djece za sport i ono što od njih sport traži. Kroz rad na treninzima naš zadatak je, da naša djeca, postanu, ne samo dobri fudbaleri i sportisti, nego i dobri ljudi, korisni članovi društva

CIlj našeg rada je sportska edukacija djece i njihova priprema za postizanje vrhunskih sportskih rezultata.

Akcenat u radu se stavlja na razvoj osnovnih fudbalskih znanja djece, razvoju osnovnih motoričkih sposobnosti i moralno-voljnih osobina djece.

Rezultat nije proritet u radu sa djecom, od primarne važnosti je dečija sreća, zato svoj djeci pružamo priliku da učestvuju u takmičenju i budu dio tima.

Pokazatelj napretka svakog pojedinca jesu testovi,koji se rade tri puta godišnje i daju precizne podatke napretka svakog igrača.

Utakmice pokazuju koliko je igrač napredovao na polju razvoja i usavršavanja tehničkih elemenata i njihove primjene u igri, koliko je ostvaren pomak na polju razvoja organizacije igre, komunikacije unutar tima i ispunjavanja specifičnih zadataka koje igra nameće pojedincu.

Važno je istaći da naša škola,više puta godišnje, u toku zimskog i ljetnog školskog rapusta, učestvuje na nekom od međunarodnih turnira pružajući mogućnost djeci da upoznaju druge zemlje i druge kulture.

Cilj i želja nam je da  djeca posjećuju neke od evropskih klubova gde se upoznaju sa radom u velikom klubu i budu gosti na nekoj od prvenstvenih utakmica koje te ekipe igraju.

Početak rada Škole fudbala „Prijatelji“ Brod

Tek što je počela nova 2011. godina u Brodu, na sjeveru Srpske, kako bi fudbal što više napredovao, osnovana je škola fudbala pod imenom  “Prijatelji”. Organizator je SSU “Prijatelji”, a Škola fudbala je počela sa radom 13. januara u velikoj sali Sportskog centra sa početkom u 18:30 časova.

 

Upis u Školu fudbala „Prijatelji“ vršiće se kontinuirano tokom cijele godine, a zainteresovani mladi fudbaleri i roditelji  više informacija mogu dobiti putem  telefona 065 636-127.

 

Školom rukovodi i koordinira Mirun Jokanović, viši trener fudbala.

Share Button

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *