Škola fudbala

Novosti

Takmičenja

Naša škola je uzela učešće u više takmičenja koje organizuje Fudbalski savez RS,PFS Doboj,Dečija Fudbalska Asocijacija i prijatelji kluba. Takođe učestvujemo na nekim od međunarodnih turnira koji se igraju u Srbiji,BiH itd. Takmiče se generacije devojčica i dečaka rođenih između 2001 i 2007 godine.

Treneri

Škola fudbala „Prijatelji“nalazi se u Sportskom centru Brod i bavi se sportskom edukacijom djece uzrasta do 12 godina koja imaju želju da se jednog dana, amaterski ili profesionalno bave fudbalom. Trenerski kadar Škole fudbala“ Prijatelji“ čine profesionalno angažovani, licencirani treneri sa završenom Sportskom Akademijom(DIF) i trenerskim školama Fudbalskog saveza BiH.

Igrački kadar

U Školi fudbala „Prijatelji“ radi se sa djecom uzrasta od 5 do 14 godina koji su razvrstani u uzrasne kategorije u zavisnosti od godine rođenja.
Sam trenazni proces je planiran tako da deca zadovolje osnovnu biolosku potrebu za pokretom i kretanjem, kao i da kroz treninge i utakmice razvijaju drugarstvo i prijateljstvo i formiraju pravilno shvatanje fudbalske igre, sporta iIi ferplej ponašanja kao i podsticanje djece da fudbal i sport postanu dio njihovog zivota.
Rad u Školi fudbala „Prijatelji“realizuje se prema planu i programu za bazični fudbal. Djeca su podijeljena prema uzrasnim kategorijama i svaku godinu obuke karakteriše odrađeni specifikum u savlađivanju fudbalske igre.
Uzrast 5-7godina
Treninzi se planiraju tako da djecu kroz igru zainteresujemo da se bave fudbalom, da im dolazak na trening pretstavlja zadovoljstvo a ne nametnutu obavezu. Akcenat se stavlja na razvoj tehnike i koordinacije pokreta.
Uzrast 8-9 godina
Maksimalna pažnja, u ovom period, se posvećuje razvoju i unapređenju tehničke obučenosti djece kao i razvoju bazičnih motorickih sposobnosti djece.
Uzrast 9-10 godina
U ovom uzrastu djeca usavršavaju i unapređuju tehnička znanja i polako se uvode u tajne taktičkog postavljanja i kretanja na terenu.
Uzrast 10-12 godina
Nastavlja se rad na usavršavanju tehnike, poboljšanju sposobnosti igrača da razumiju igru i insistira se na izvođenju tehickih elemenata zavidnom brzinom, kao i primjena tih elemenata u igri.
Uzrast 12-14 godina
U ovom periodu se djeca opredjeljuju da li su za fudbal ili ne. Akcenat se stavlja na igru, na odigravanje što većeg broja utakmica, komunikaciju između igrača i razvoju kreativnih sposobnosti igrača. Kod razvoja motoričkih sposobnosti posebna paznja se posvećuje razvoju gipkosti koja je narušena usljed intenzivnog rasta lokomotornog sistema nastalim kao posljedica postepenog ulaska djece u doba puberteta.
Planom i programom se predviđa i testiranje djece koje se obavlja tri puta godišnje. U avgustu, pred početak takmičarske sezone, u decembru, na kraju jesenjeg dijela prvenstva i u maju tj. na kraju takmičarske godine. Testovi nam daju realnu sliku napredovanja ili razvoja djece tokom određenog perioda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *