O nama

Predstavljamo: S.S.U. ”Prijatelji”

Srpsko sportsko udruženje „Prijatelji“ osnovano je 2008. godine u Brodu. Osnovna ideja osnivača, sportskih entuzijasta bila je okupljanje i druženje ljubitelja sporta, organizovan pristup bavljenju sportom i rekreacijom, podizanje i unapređenje kvaliteta sportskih aktivnosti odraslih, omladine i djece, propagiranje sporta i svakodnevnih fizičkih aktivnosti kao zdravog načina života naših građana.

 

U dosadašnjem djelovanju udruženje ‘’Prijatelji’’ su već organizovali brojne turnire, druženja, ligaška takmičenja i putovanja u zemlji i inostranstvu a najzastupljeniji sportovi u udruženju su: fudbal (škola fudbala za djecu, gradska dvoranska liga, Vaskršnji turnir, regionalne dječije lige, susreti i turniri fudbalskih veterana,učešća u  suorganizacija Ponoćnog turnira i dr.), odbojka ( revijalne utakmice) .

 

Naše udruženje prepoznalo je veliku potrebu i interes djece, omladine, ali i odraslih za ove vidove sporta i rekreacije, prišlo je organizovanju škole fudbala, te gradske lige malog fudbala. U nedostatku sportske ponude u gradu pokazalo se to kao pun pogodak, škola i liga su ubrzo postale i masovne i kvalitetne. Ove dvije aktivnosti, naravno, nisu i jedine, ali su za Udruženje od posebnog i najvećeg značaja, jer esencijalno utiču na održivost ideje našeg djelovanja, jačaju naše kapacitete (ljudske i materijalne) i otvaraju perspektivu ideji sporta i prijateljstva u gradu i šire.

 

Jedan od glavnih ciljeva udruženja ‘’Prijatelji’’ je razvoj škole fudbala, koja radi sa osam uzrasnih kategorija od 1999. do 2007 godišta i mlađi.

 

Cilj naše škole je da sva djeca imaju isti status i jednake uslove, a prije svega da budu zadovoljna, da jedva čekaju trening i da na njega dolaze i odlaze sa osmijehom. Pored toga treba da budu dobri učenici, jer uporedo sa učenjem fudbala, treba da se školuju i da izrastaju u dobre ljude, da putem takmičenja svoj talenat, rad i trud mogu da pokažu i izmjere u odnosu na druge. Sa te strane već imamo zapažene rezultate, kao i generacije koje se svojim radom i rezultatima izdvajaju i pokazuju da se na njih u skoroj budućnosti može računati, te da njihovo vrijeme  tek dolazi. Škola fudbala je trenutno u četvrtoj godini rada sa 8 uzrasnih kategorija od 1999. do 2007 godišta, a sa polaznicima rade stručni pedagozi i terneri fudbala. Takmičimo se na dva nivoa takmičenja i to: Kvalitetna liga za pionire Doboj i Footbal friends liga za pjetliće Doboj – Banja Luka. Pored ligaškog dijela u ovoj godini planirano je i učestvovanje na međunarodnim turnirima u zemljama iz našeg okruženja, a do sada smo već dobili pozive za učešće na više turnira.

 

Srpsko sportsko udruženje ‘’Prijatelji’’ pored planiranog programa rada učestvuje i u organizacijama drugih kulturnih i humanitarnih događaja na prostoru opštine Brod.

SSU Prijatelji

Share Button

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *